Oт думи към действие нашият път към устойчивост, казват производителите на тениски и дрехи Stanley/Stella


Използваме съвременно облекло, направено с уважение както към хората, така и към планетата.

От самото начало нашата мисия е да създаваме висококачествени облекла по най-отговорния и етичен начин. Следователно ние интегрираме устойчивостта във всичко, което правим, като вземаме съзнателни решения с кого работим, как работим и какви материали използваме.

Ние работим само със 100% органичен памук и рециклирани материали.

В Stanley / Stella работим в тясно сътрудничество с нашите доставчици, за да доставяме само най-добрите суровини, отглеждани или произведени по начини, които не вредят на хората, животните или околната среда. Използваме изключително 100% сертифициран GOTS органичен памук от Индия, рециклиран полиестер от Китай и други устойчиви материали като Modal®.Ние сме сертифицирани от най-добрите

Нашата верига за доставки е сертифицирана от различни независими органи и стандарти. Всяко от тези сертификати демонстрира, че ние работим за изграждане на здравословни екологични практики и по-голямо уважение към планетата, на всяка стъпка от пътя. Ние също така насърчаваме нашите дилъри да прилагат GOTS сертифицирани техники за печат, които използват невредни мастила и устойчиви производствени методи. За да можем да потвърдим, че нашите финализирани, украсени дрехи са 100% напълно устойчиви.

        ПРОВЕРЯМЕ ВСЯКА СТЪПКА НА ПРОЦЕСА

За да гарантираме безопасността на всички наши работници, ние работим в тясно сътрудничество с Фондацията за справедливо облекло (FWF) и подкрепяме нашите партньори с техния подход за корпоративна социална отговорност (КСО). След обширен социален одит, FWF ни присвои статус „Лидер“, удостоверявайки, че показваме най-добрите практики в сложни области като свободата на сдружаване. Имаме и редица механизми за осигуряване на достойни условия на труд, като вътрешен кодекс за поведение, месечни отчети и ежедневни посещения в нашите партньорски фабрики.


ОСЪЗНАВАМЕ ВЪЗДЕЙСТВИЕТО ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА

Ние събираме данни от цялата ни верига за доставки, за да придобием по-добро разбиране за нашето въздействие върху околната среда и да ни помогнем да работим за свеждане до минимум на вредите. Всички наши фабрики партньори са оборудвани с модерни инсталации за пречистване на отпадъчни води, които премахват токсичните елементи от водата и гарантират, че е безопасно да бъдат използвани повторно. Вземайки по-нататък, ние също разработихме проект за рециклиране на отпадъци от тъкани.


ПОДДЪРЖАВАМЕ ДА ТЪРСИМ НОВИ ИНИЦИАТИВИ ЗА УСТОЙЧИВОСТ

Знаем, че няма магическа формула за постигане на устойчивост, но със сигурност се радваме да измисляме нови, иновативни начини на работа, за да имаме положително въздействие върху хората и планетата. От субсидиране на магазини за хранителни стоки на справедливи цени в нашите фабрики партньори, до рециклиране на отпадъци от тъкани и съфинансиране на електрически велосипеди за нашия щаб, ние непрекъснато разработваме нови идеи, които да направят нещо различно.